Politika zamestnanosti smeruje do závozu - Reiselová, Eva
Súčasný stav na trhu práce SR. Analýza príčin vysokej nezamestnanosti. Problémy dlhodobej nezamestnanosti. Nedostatočné nástroje kontroly na úradoch práce. Problém umelo udržiavanej zamestnanosti, na ktorú vydáva Národný úrad práce vysoké finančné prostriedky. Hodnotenie práce Národného úradu práce a jeho krajských úradov.