Finančné ciele podniku - Daniel, Peter
Význam stanovenia cieľov podnikania pre efektívne riadenie podniku. Formulácia základných cieľov podnikania. Stanovenie maximalizácie zisku alebo maximalizácie trhovej hodnoty. Prehľad finančných cieľov podniku: solventnosť, likvidita, rentabilita, finančná stabilita. Činnosti, ktoré sú významné v práci finančného manažéra pre dosiahnutie uspokojivého plnenia finančných cieľov podniku.