Úrokové sadzby sa stali horúcim zemiakom, ktorý si medzi sebou prehadzujú NBS a komerčné banky - Kovalčík, Ján
Očakávanie poklesu úrokových sadzieb na Slovensku v r. 1998. Podmienky pre znižovanie alebo zvyšovanie úrokových sadzieb. Menová politika NBS a vlády SR. Prefinancovávanie štátneho dlhu dlhopismi - situácia vo vyspelých krajinách a v SR. Revolving - použitie rozhodujúcej časti tohtoročných emisií štátnych dlhopisov na splácanie štátneho dlhu novými pôžičkami.