Učenlivá ekonomika - Andrášik, Ladislav
Koncepcie znalostne alebo poznatkovo osnovaného hospodárstva, prípadne ekonomiky, ktorá žije v podmienkach informačnej spoločnosti. Základné teoretické, metodologické a dorozumievacie problémy v predmetnej oblasti teórie a simulačného modelovania učenlivého hospodárstva. Rozdielny význam poznatkov, znalostí a učenia pre evolučnú kvalitu hospodárstva. Simulácie v modeli virtuálnej (skrytej neoklasickej) ekonomiky. Problémy so znázornením koordinácie v počítačovej a reálnej ekonomike.