Úspech Nového Calexu závisí najmä od obchodnej činnosti a prieniku na východné trhy - Vašina, Peter
Niekoľkoročné finančné problémy firmy Calex, a.s. Zlaté Moravce. Vznik novej firmy, Nový Calex, a.s. Zlaté Moravce, v marci 1997. Zakladatelia spoločnosti. Spustenie prevádzky, inovačné práce, obchodná orientácia firmy.