Ruské ropné a plynárenské giganty uzatvárajú strategické aliancie - Hirman, Karel
Spolupráca ruského plynárenského koncernu Gazprom s britsko-holandským koncernom Royal Dutch/Shell a talianskou chemicko-energetickou spoločnosťou ENI. Perspektíva vytvorenia spoločných podnikov. Spoločnosti Shell a ENI sa perspektívne stanú akcionármi Gazpromu. Záujem o privatizáciu strategicky dôležitej spoločnosti Rosnefť. Politické pozadie pohybov medzi ruskými ropnými a plynárenskými gigantmi.