Riziko pri obligáciách a potreba jeho kvantifikácie - Chovancová, Božena
Stanovenie rizika pri obligáciách má význam pre portfóliových investorov. Riziko pohybu trhovej úrokovej sadzby - viaže sa na štátne aj podnikové obligácie. Konvexita obligácie (vzťah medzi zmenou úrokovej sadzby a zmenou ceny). Vplyv splatnosti. Vplyv veľkosti kupónu. Cenové a reinvestičné riziko. Durácia obligácie a jej vlastnosti. Modifikovaná durácia. Využitie ukazovateľov hodnotenia rizika pri obligáciách v SR.