Německo - země plná rozporů
Obrovská kúpna sila nemeckého obyvateľstva. Klesajúce obraty nemeckých obchodných spoločností. Nemecký trh ovládajú gigantické obchodné reťazce. Profily obchodných spoločností Metro, Rewe, Tengelmann, Aldi a Edeka. Súčasný rozkvet obchodných reťazcov ako dôsledok boomu supermarketov a diskontu v 60. a 70. rokoch.