Small enterprises and foreign investors - key players in enterprise restructuring and structural change - Zemplinerová, Alena
Cieľom štatistickej analýzy bolo posúdiť úlohu, štruktúru a výkonnosť sektora malých podnikov a sektora zahraničných podnikov v ekonomike a v spracovateľskom priemysle, na základe súborov štatistických údajov Českého štatistického úradu. Malé podniky sa porovnávajú s veľkými a pre zahraničné podniky sa na porovnanie používa úroveň domácich podnikov. Štatistická analýza potvrdila, že malé aj zahraničné podniky prispievajú značnou mierou k rastu ekonomiky a k jej stabilite.