Úroky z vkladov a z poskytnutých úverov a pôžičiek - Piršelová, Dagmar
Problematika úrokov z vkladov a z poskytnutých úverov a pôžičiek z hľadiska zdaňovania príjmov fyzických osôb. Tento problém vystupuje so zdaňovaním príjmov zo závislej činnosti, t.j. zo vzťahov medzi zamestnancami a zamestnávateľmi. Poukázanie na jednotlivé druhy príjmov z úrokov a z vkladov, ktoré patria na daňové účely. Druhá skupina príjmov, ktoré majú z hľadiska spôsobu zdanenia iný charakter, predstavujú úroky a iné výnosy z poskytnutých úverov a pôžičiek.