Exportno-importná banka Slovenskej republiky
Vznik Eximbanky SR zo zákona NR SR č. 80/1997 Z.z. Hlavné poslanie Eximbanky. Aktivity bankovej divízie. Vývozné úvery. Dovozné úvery. Spôsoby financovanie úverov. Postup pri predkladaní a náležitosti žiadosti o dovozný alebo vývozný úver. Hodnotenie klienta. Činnosť Eximbanky v oblasti obchodno-poistných aktivít. Rozsah poistenia pri komerčných rizikách. Politické riziká v zahraničnom obchode. Produkty poistenia. Analýza zahraničného rizika a poistných udalostí. Postup pri uzatváraní poistenia.