Polsko má nový zákon o hypotečních bankách - Stöcker, Otmar
V auguste 1997 schválil poľský parlament Zákon o záložných listoch a hypotečných bankách (platný od 1.1.1998). Poľsko je po Maďarsku druhou reformnou krajinou strednej Európy, ktorá vytvorila zákonné predpoklady pre vznik hypotečných bánk, ktorých hlavným nástrojom refinancovania má byť záložný list.