Finančná analýza podniku - Slepecký, Jaroslav
Uskutočňovanie finančnej analýzy podniku pomocou vhodne volených pomerových ukazovateľov. Členenie pomerových ukazovateľov do štyroch základných kategórií, podľa jednotlivých oblastí analýzy. Ukazovatele rentability. Ukazovatele lividity. Ukazovatele využitia aktív. Ukazovatele trhovej hodnoty. Charakteristika jednotlivých ukazovateľov. Príklad použitia pomerovej analýzy. Praktické dôsledky analýzy.