Úloha priemyslu v slovenskej ekonomike sa postupne znižuje, stále je však rozhodujúca - Žitňanský, Eduard
Národohospodárske postavenie priemyslu. Charakteristika vývoja výkonnosti národného hospodárstva. Štruktúrno-výkonná nevyváženosť ekonomiky. Transformačný efekt.