Manažéri a politici: model slovenskej privatizácie - Marcinčin, Anton
Privatizačný proces na Slovensku a jeho efektivita v utváraní potrebných vlastníckych štruktúr. Úloha rôznych slovenských vlád a politických strán v tomto procese. Teoretické vysvetlenie aktivít rôznych záujmových skupín, zvlášť exkomunistických politických strán a starých manažérov, ktoré viedli k rodinkárskej privatizácii. Teoretické vysvetlenie vývoja na slovenskej politickej scéne a skutočný vývoj privatizácie. Niekoľko návrhov na zmenu vládnej politiky v privatizácii a regulácii súkromného sektora.