Využitie Klasifikácie produkcie na účely zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov
Opatrením Štatistického úradu SR č. 172/1995 Z.z. bola s účinnosťou od 1. 1. 1996 zavedená do praxe nová Klasifikácia produkcie. Klasifikácia produkcie (KP) bola vypracovaná na báze európskeho štandardu CPA - Classifikation of Products by Activity a tento je od r. 1996 záväzný pre všetky členské štáty EÚ. Číselné kódy klasifikácie produkcie. Číselný prevodník majetku medzi KP a JKPOV. Odpisové skupiny.