Zákonné rezervy - Kováčik, Ján
Zákonné rezervy, spôsob ich tvorby a ich výšku, upravuje zákon č. 610/1992 Zb. o rezervách pre zaistenie základu dane z príjmov v znení neskorších predpisov. Praktická časť tvorby zákonných rezerv na opravy hmotného majetku, na ktorú nadväzuje inventarizácia, účtovanie, vplyv na peňažné toky a základ dane.