Hypotékarne financovanie na Slovensku ožíva - Suďa, Pavol
Nerozvinutosť kapitálového trhu a neprispôsobilosť legislatívy komplikuje financovanie hypotékarnymi úvermi. Podpora prostredníctvom Štátneho fondu bývania je náročná na zdroje od štátu. Všeobecná úverová banka ako prvý peňažný ústav poskytujúci hypotékarné úvery.