Systémy jakosti a řízení jakosti v sektoru služeb - Mesršmíd, Jaroslav
Členstvom v Európskej únii získa ČR možnosť podieľať sa na spoločnom trhu. Vstup bude vyžadovať harmonizáciu právneho poriadku ČR s právnym poriadkom únie, resp. prevzatie všetkých platných noriem. Systémy zabezpečujúce akosť výrobkov musia zodpovedať požiadavkám noriem ISO 9000. Poisťovníctva sa týkajú najmä: ČSN EN ISO 9001 - Systémy akosti - model zabezpečovania akosti pri návrhu, vývoji, výrobe, inštalácii a servise a ČSN ISO 9004-2 - Riadenie akosti a prvky systému akosti, časť 2.: smernice pre služby.