Na Slovensku sa má podľa zámerov vlády viac šetriť energiou - Rabayová, Zdena
Nedostatočné vládne programy pre zníženie energetickej náročnosti a závislosti Slovenskej republiky od dovozu palív. Aktualizácia štátnej energetickej koncepcie. Zákon o energetike a návrh zákona o hospodárení s energiou. Inštitút energetického manažéra a regionálna energetická politika.Zameranie činnosti Slovenskej energetickej inšpekcie - Energetickej agentúry na projekty využitia kombinovanej výroby tepla a energie. Absencia alternatívnych zdrojov v regiónoch. Program zameraný na úsporu energie.