Medzinárodný prepravný trh sa mení, reagujúc na štrukturálne zmeny v ekonomikách vyspelých i rozvojových krajín - Hansenová, Heda
Medzinárodný prepravný trh ako základné podnikateľské prostredie medzinárodnej dopravy. Tendencie ovplyvňovania medzinárodného prepravného trhu. Filozofia fungovania moderných prepravných systémov.