Rudolf Slánský: Začlenenie Slovenska do EÚ je v našom národnom záujme - Slánský, Rudolf
Vzájomné medzištátne vzťahy medzi SR a ČR. Colná únia medzi SR a ČR. Zavedenie kvót na niektoré druhy tovarov. Byrokracia v rámci colnej únie. Rokovania o delení zvyšku majetku po bývalej federácii. Finančné vzťahy Českej národnej banky a NBS. Podpora zo strany ČR pri integrácii SR do EÚ a NATO.