Dopravná infraštruktúra Slovenska je poznamenaná internacionalizáciou dopravy a spojov - Čikovský, Miloš
Vplyv dopravnej infraštruktúry na rozvoj hospodárstva a priestorové usporiadanie územia. Medzinárodné prepojenia zvyšujú medzinárodnú konkurenciu. Deľba práce s rozdielnym hospodárskym potenciálom. Nutnosť prepojenia dopravnej infraštruktúry Slovenskej republiky na európsku dopravnú sieť. Nedostatky železničnej infraštruktúry na Slovensku. Nekoncepčné riadenie a organizačné zmeny v Železniciach Slovenskej republiky.