Stratégie zabezpečovania hodnoty portfólia cenných papierov - Vlachynský, Karol
Základnou myšlienkou stratégií zabezpečovania hodnoty portfólia cenných papierov je koncipovať správu portfólia tak, aby sa pri rastúcom trhu jeho hodnota zvyšovala, no pri klesajúcom trhu sa strata hodnoty portfólia obmedzuje. Uplatňovanie stratégií má význam najmä pri portfóliách akcií (ich kurz je pohyblivejší). Stratégie zabezpečovania hodnoty portfólia možno členiť na: 1. Statické stratégie (stratégia Stop-Loss, stratégia s použitím predajnej opcie, stratégia s použitím kúpnej opcie), 2. Dynamické stratégie.