Zánik práv a povinností z pracovnoprávnych vzťahov - Rybárová, Mária
Podľa právnej úpravy môže dôjsť k zániku práv a povinností na základe týchto právnych skutočností: 1. Uspokojením nároku. 2. Uplynutím doby. 3. Dohodou o sporných nárokoch. 4. Smrťou zamestnanca. 5. Neuplatnením práva v ustanovenej dobe. Charakteristika jednotlivých skutočností v pracovnoprávnych vzťahoch.