Hedgingové stratégie - Vlachynský, Karol
Hedging je stratégia zameraná na stimuláciu finančných rizík (vyvolané zmenami cien hromadných komodít, zmenami kurzov cenných papierov, zmenami úrokových sadzieb, zmenami úrokových mier, zmenami menových kurzov). Subjekt, ktorý sa chce zabezpečiť (hedger), prenáša časť, príp. celé riziko na subjekt, ktorý je ochotný za úplatu príslušné riziko prevziať (trader).