Otvorené otázky spoločnej meny - Hlavatá, Irena
Cieľom menovej politiky v národnom i medzinárodnom meradle je stabilná mena. História vývoja spoločnej meny (Zmluva o EÚ, Rímska zmluva, Maastrichtská zmluva). Základný cieľ Európskej menovej únie je udržanie stability spoločnej meny. Teoretické otázky spoločnej meny. Posudzovanie menovej stability.