Euro ako menová kotva v krajinách strednej Európy - príležitosti a riziká - Ohrová, Renate
Zavedenie spoločnej meny euro ovplyvňuje očakávania finančných trhov na celom svete. Euro - konkurent amerického dolára. Použitie eura v privátnom sektore. Používanie eura menovými orgánmi. Významná úloha eura vo východnej Európe. Výhody a riziká naviazania vlastnej meny na euro.