Osobitná sadzba dane - Jánoš, Daniel
Diferencovaný prístup k zdaneniu jednotlivých kategórií príjmov podľa zákona o daniach z príjmov č. 286/1992 Zb. v znení neskorších predpisov. Príjmy, na ktoré sa vzťahuje osobitná sadzba dane predstavujú samostatný základ dane. Rozdelenie daňových subjektov podľa daňovej príslušnosti: A/ Daňové subjekty s neobmedzenou daňovou povinnosťou (tzv. rezidenti). B/ Daňové subjekty s obmedzenou daňovou povinnosťou (tzv. nerezidenti). Praktické príklady zdaňovania. Základ dane pri uplatňovaní osobitnej sadzby dane. Zabezpečenie dane.