Integrácia si vyžaduje dospieť nielen legislatívne, ale hlavne hospodársky - Kovalčík, Ján
Vonkajšia nerovnováha ako spoločný problém všetkých transformujúcich sa štátov. Rastúci dlh štátu ohrozuje menovú stabilitu. Zavedenie systému štátnej pokladnice. Nutnosť zvýšenia konkurencieschopnosti bánk.