Zdokonaľovanie pravidiel o obozretnom podnikaní ako jeden z predpokladov zabezpečenia stability bankového sektora - Longauerová, Alena
Významnú úlohu pri zabezpečovaní stability bankového sektora má centrálna banka (uplatňovaním vhodných parametrov menových nástrojov). NBS vytvorila dostatočnú sústavu nástrojov na zabezpečenie stability bankového sektora - súčasťou je aj stanovenie noriem tzv. obozretného podnikania. Špecifické prejavy rizík v podmienkach slovenského bankovníctva. Konvergencia noriem obozretnosti podľa medzinárodne uznávaných pravidiel. Kľúčovým problémom z hľadiska rizika bankového systému je krytie otvorených pozícií trhových rizík kapitálom banky. Pozičné riziko sa rozdeľuje na dva komponenty: špecifické riziko, všeobecné riziko.