Činnosť a účtovníctvo komerčných poisťovní - Majtánová, Anna
Špecifiká metodiky účtovníctva v poisťovniach. Triedenie účtov v účtovej osnove pre poisťovne. Ekonomická náplň účtových tried a účtových skupín. Účtová trieda: 1 - Finančné umiestnenie prostriedkov technických rezerv. 2 - Nehmotný, hmotný a finančný majetok. 3 - Pohľadávky, záväzky a prechodné účty. 4 - Kapitálové účty a dlhodobé záväzky. 5 - Náklady výsledkové účty. 6 - Výnosy výsledkové účty. 7 - Závierkové a podsúvahové účty. Účtovanie v jednotlivých triedach. Účtové skupiny.