Peniaze, banky a menová politika v ekonomikách pripravujúcich sa na vstup do jednotnej európskej menovej oblasti príklad Slovinska - Ribnikar, Ivan
Systém menovej politiky v transformujúcich sa krajinách. Menový systém a menová politika - proces ich zmeny k jednotnej európskej mene. Devízový kurz, medzinárodné kapitálové toky a sterilizácia. Banky, liberalizácia medzinárodných kapitálových tokov, úroková miera, makroekonomické úspory. Transformujúce sa krajiny a jednotný európsky menový priestor.