DPH pri odplate za zdaniteľné plnenie uskutočnené peňažnými prostriedkami v cudzej mene - Takátsová, Mária
Uskutočňovanie platieb za zdaniteľné plnenie v cudzej mene. Platitelia dane musia v týchto prípadoch peňažné prostriedky v cudzej mene prepočítať na slovenskú menu kurzom vyhláseným NBS platným v deň vzniku zdaniteľného plnenia. Vyúčtovanie kurzových rozdielov na finančných účtoch, na účtoch finančných investícií, pohľadávok, záväzkov, úverov. Účtovanie kurzových rozdielov. Príklady účtovnej závierky.