Vlna exekúcií pribrzdila rozvoj podniku, vraví generálny riaditeľ ZTS Dubnica Jozef Barančok - Hrúz, Juraj
Dokončenie transformácie ZTS Dubnica nad Váhom, a.s. v apríli 1998. Založenie dcérskych spoločností a spoločných podnikov. Zavedenie nových výrobných programov v dcérskych spoločnostiach. Zakladanie spoločných podnikov so zahraničnými firmami. Problémy so získavaním zdrojov na rozvoj spoločnosti. Nedokonalosť legislatívy.