Povodne a protipovodňová ochrana závery a odporúčania medzinárodnej konferencie - Abaffy, Dušan
V dňoch 12.-13. februára 1998 sa konala v Banskej Štiavnici konferencia s medzinárodnou účasťou na tému: "Povodne a protipovodňová ochrana" za prítomnosti 260 účastníkov. Bezprostredným podnetom jej konania boli povodne v júli 1997 v stredoeurópskom priestore. Riešenie problémov spojených s povodňami a protipovodňovou ochranou. Povodňové a evakuačné plány. Hydrologická služba. Závery konferencie.