Etický prístup manažéra v podnikaní - Hradský, Róbert
Manažérske schopnosti tvoria základ morálnych úsudkov. Powers, C.V. a Vogel, Dc. uvádzajú šesť takýchto schopností: 1. morálna predstavivosť; 2. morálne stotožnenie sa a triedenie morálnych faktorov; 3. morálne zhodnotenie; 4. tolerovanie morálneho rozporu a dvojakého významu; 5. integrácia manažérskej a morálnej úlohy; 6. zmysel pre morálny záväzok.