Adaptovať sa na podmienky globálneho trhu - Staněk, Peter
Pripravenosť slovenskej ekonomiky na podmienky globálnej ekonomiky. Riešenie protirečení v slovenskej ekonomike (nízka inflácia, nezamestnanosť). Podiel štátu na tvorbe národného produktu. Kontrola bankového a finančného trhu. IRB a nefunkčnosť bankového dohľadu. Nutnosť vstupu zahraničného kapitálu do slovenského bankového sektora. Zmena prístupu k vzťahu štát-podnikateľský subjekt a banková sféra.