Which form of crop insurance for Central and Eastern European agriculture? - Wildermuth, Andreas
Analýza rozvoja poistenia úrody v Českej republike a v Rusku. V Česku sa zrušilo dotované poistenie štátom, poistenie sa zabezpečuje prostredníctvom súkromných poistiteľov. Rusko si ponechalo poistenie úrody proti všetkým rizikám, ale na základe dobrovoľnosti. Reforma poistenia úrody v ČR je omnoho vhodnejšia ako v Rusku.