Nerovnováha plodí prehrievanie slovenská ekonomika v roku 1997 a v prvom polroku 1998 - Haluška, Ján
Pokles dopytu na trhu práce a z toho vyplývajúce zmeny v ekonomike SR. Vývoj HDP a efektívneho domáceho dopytu v roku 1997-1998. Očakávané spomalenie rastu spotreby domácností na Slovensku. Zmeny v spotrebiteľských cenách, inflácii a nominálnych mzdách. Tempo zvyšovania nezamestnanosti.