Rozporuplný domáci trh sťažujú náhodné ťažby ťažko sa rieši množstvo problémov v obchode s drevom - Konôpka, Jozef
Príčiny zlej situácie slovenského obchodu s drevom. Zmeny u spracovateľov dreva v dôsledku privatizácie a otvorenia zahraničných trhov. Nezrovnalosti medzi súkromnými odberateľmi a štátnymi producentami dreva. Smernice vývozu dreva zo Slovenska do zahraničia. Predpoklad ťažby dreva a dopytu po dreve na rok 1998.