Nerovnováha plodí prehrievanie slovenská ekonomika v roku 1997 a v prvom polroku 1998 - Haluška, Ján
Vývoj vývozu a dovozu Slovenska v roku 1997. Obchodná bilancia SR v roku 1997. Zaostávanie rastu objemu priemyselnej produkcie. Stav inflácie. Prehĺbenie schodku štátneho rozpočtu SR v roku 1997. Nárast nezamestnanosti.