Lavína fúzií zasiahla aj americký bankový sektor - Suďa, Pavol
Celosvetový trend zlučovania bankových inštitúcií zasiahol aj americké bankovníctvo. Snaha usporiť prevádzkové náklady, ale aj výdavky na zacelenie rán po finančnej kríze osemdesiatych rokov. Nákladná štruktúra finančného sektora. Na trhu USA bude najväčšia BankAmerica Corporation.