Miroslav Maxon považuje za potrebné zásadnejšie vstupy do súčasnej daňovej sústavy - Kovalčík, Ján
Z vystúpenia M. Maxona na TREND konferencii Finančný manažment '98. Príprava zásadnejších vstupov do súčasnej daňovej sústavy. Transformačný proces a problémy s financovaním sociálnej sféry. Účelnosť a efektívnosť využívania prostriedkov verejných rozpočtov. Potreba dobudovania komplexného informačného systému v sociálnej sfére. Potreba vydefinovania priorít finančnej politiky.