Institucionální pohled na integraci ČR do světové ekonomiky - Chlumský, Jiří
Rozdiely v štruktúre fungovania trhovej ekonomiky vo svete. Medzipodnikové inštitucionálne vlastníctvo v Japonsku. Korporativistická forma riadenia ekonomiky v Rakúsku. Neoklasický a inštitucionálny model fungovania ekonomiky. Základné rysy neoinštitucionálnej ekonomickej teórie. Coaseova teória transakčných nákladov. Inštitucionálna ekonomia a postsocialistická transformácia.