Funkcionalismus a institucionalismus v mezinárodní integraci - Drulák, Petr
Teoretické vymedzenie funkcionálnej a inštitucionálnej integrácie podľa Fritza Machlupa. Tri základné paradigmy Roberta Gilpina v prístupoch medzinárodnej politickej ekonomie: liberalizmus, merkantilizmus a marxizmus. Liberálny inštitucionalizmus z pohľadu teórie hier.