Amsterdamská zmluva: Ako ďalej Európska únia? - Šíbl, Drahoš
Prijatie Amsterdamskej zmluvy v hlavnom meste Holandska na ukončení medzivládnej konferencie Európskej únie 17. júna 1997. Význam zmluvy. Vytýčenie štyroch hlavných cieľov, ktoré sa týkajú vnútorného vývoja EÚ a jej vonkajšieho postavenia vo svetovom hospodárstve. Ciele v oblasti zamestnanosti a občianskych práv. Odstránenie prekážok brániacich voľnému pohybu. Vytvorenie efektívnejšej inštitucionálnej štruktúry EÚ.