Parametre financovania školstva tlak efektívnosti na všetky odvetvia ekonomiky len porastie - Straka, Pavel
Snaha o zefektívnenie školstva na Slovensku. Nedostatok kvalifikovaných pedagógov. Nutnosť efektívneho využitia prostriedkov, prehodnotenia využitia školských zariadení a spojenia pedagogického procesu a praxe.