O ekonomike hotelierstva a pohostinstva najvýraznejšie rozhoduje kvalita služieb - Janků, Jana
Funkcia Zväzu hotelov a reštaurácií (ZHR) SR, počet členov a zariadení ZHR. Kvalita služieb v hotelových a reštauračných zariadeniach. Podceňovanie významu hotelierstva a pohostinstva pre rozvoj ekonomiky. Potreba vzdelávania a výchovy mladých kádrov. Rozpad hotelových a reštauračných sietí existujúcich v minulosti a vznik nových. Ťažiskové úlohy ZHR SR na budúci rok.