Príspevok k pochopeniu historického rozmeru súčasných javov - Gonda, Vladimír
Recenzia na knihu R. Camerona : Stručné ekonomické dějiny světa (Od doby kamenné do současnosti). Praha. Victoria Publishing 1996, 479 s. Základné determinanty ekonomického rozvoja v Európe medzi 16-20 storočím. Analýza strategických oblastí - poľnohospodárstva, financií, bankovníctva a úloha štátu v ekonomike. Vývoj svetovej ekonomiky na konci 20. storočia.